Ondersteunen

Ondersteuning bij de uitvaart

Bij het regelen van de uitvaart komt er veel op je af. Verstand en emotie wisselen elkaar af. Alert blijven terwijl je hoofd er niet naar staat.
U kunt de uitvaart grotendeels zelf regelen. U kunt ook een uitvaartverzorger laten regelen. Wij ondersteunen u met betrokken hulp op gepaste afstand.

U regelt de uitvaart zelf

Veel afspraken kunt u zelf regelen, zonder uitvaartverzorger. Daarmee heeft u zeker de kosten in de hand en keuzevrijheid.

Wij begrijpen ook heel goed dat u niet alle stappen paraat heeft. Daarom nemen wij de planning met u door. Beslissingen mag u aan ons voor leggen en wij helpen u verder op weg.

Waarmee wij u ondersteunen:

  • Meedenken met raad én daad.
  • Keuze van uitvaartkist, vervoer, locatie etc.
  • Contact met leveranciers; wij bestellen voor u.
  • Inzicht in verzekeringen en kostenbesparing.
  • Ondersteunen bij condoleance en plechtigheid.

Waardig afscheid nemen, is voor iedereen anders

De uitvaartplechtigheid

Vraag ons gerust voor de plechtigheid. Wij zijn vertrouwd met diverse religies, tradities en gebruiken. Wij kunnen:

De uitvaartverzorger regelt

De uitvaartverzorger weet wat er geregeld moet worden. Toch kan het zijn dat u ergens wat langer over wilt nadenken. U bedenkt zich en wilt nog wat anders. U hoeft echt niet te overhaasten. De uitvaartverzorger blijft uw eerste aanspreekpunt. Wilt u toch ruggenspraak, een ‘second opinion’, dan mag u ons vragen.

UitWaardig, altijd uw Vertrouwenspersoon.

Waarmee wij u ondersteunen:

TIP

U kunt ons bellen vóórdat u de verzekering of uitvaartverzorger belt. Dan bespreken we vooraf uw wensen. We nemen praktische zaken en de planning van de uitvaartweek door. Voor het gesprek met de uitvaartverzorger maken we een lijst met aandachtspunten.

Uw Vertrouwenspersoon

Als vertrouwenspersoon staan we u bij in de eerste vaak bepalende regelgesprekken met de uitvaartverzorger. Voor ons is het makkelijk om ‘betrokken vanaf afstand’ te kijken. Wat u belangrijk vindt, daarin ondersteunen wij u.

Een uitvaart regelen is intensief. Soms lijkt het alsof u (te) snel moet beslissen. Omdat we niet gebonden zijn aan een uitvaartonderneming of standaard aanbod, geven we makkelijk alternatieven ‘die ook mogelijk zijn’. En u bepaalt of dat bij u past.

NabestaandenZorg

De aandacht uit de omgeving wordt minder. Voor anderen draait de wereld door. Echter, de kans is groot dat dit voor u nog niet zo is.  Op dat moment dringt pas door hoe ingrijpend uw verlies is. De verjaardag, feestdagen, trouwdag, ze vallen extra zwaar. Ook na de uitvaart moet er veel geregeld worden.

Wij ondersteunen u bij:

Gratis Inloopochtend

Woensdag van 09.00 – 12.30 uur.
Weemhof 12, Borculo
(Adviesbureau Lagendijk)

Er ligt een boekje met uitvaartwensen voor u klaar. Ook via Downloads beschikbaar.

Maak een afspraak

Voor een afspraak of een vraag kunt u ons bellen op 06-36254438 van 07.30 uur – 19.30 uur (ook in het weekend).